NA ZDROWIE !
Ważnym elementem zdrowego odżywiania
jest unikanie przetworzonych produktów, które najczęściej w swoim składzie zawierają duże ilości cukru, konserwantów i innych dodatków do żywności.
W naszych żłobkach wszystkie posiłki przygotowywane są własnoręcznie,
z jak najmniej przetworzonych produktów.
Wykonanie niektórych posiłków dla swojego dziecka,
nie musi być bardzo pracochłonne, niekiedy wystarczy wykorzystać
dostępne w domu produkty oraz urządzenie do miksowania.
Wiosenne kulinaria
Po długiej zimie warto postawić na lżejsze i bogate w składniki odżywcze potrawy.
Zimowa dieta zawiera zwykle mniej świeżych warzyw i owoców, a przez to również mniej minerałów oraz witamin, których niedobory skutkują pogorszeniem naszego samopoczucia
i stanu zdrowia. Dlatego powinniśmy dbać, aby nasza wiosenna dieta dostarczała nam jak najwięcej niezbędnych składników. Starajmy się, by w każdym z naszym posiłków były świeże owoce i warzywa, których zaczyna pojawiać się coraz więcej, a także kiełki, produkty zbożowe pełnoziarniste, ograniczajmy natomiast przetworzone produkty.
Dbajmy także o to, by wypijać odpowiednią ilość płynów
oraz o częstszą aktywność na świeżym powietrzu.
Owocowy deser z delfinem - PRZEPIS


Muffiny jajeczne z warzywami - PRZEPIS


Pieczone jabłko i gruszka - PRZEPIS

