NA ZDROWIE!
Ważnym elementem zdrowego odżywiania jest unikanie przetworzonych produktów, które najczęściej w swoim składzie zawierają duże ilości cukru, konserwantów i innych dodatków do żywności.
W naszych żłobkach wszystkie posiłki przygotowywane są własnoręcznie,
z jak najmniej przetworzonych produktów.
Wykonanie niektórych posiłków dla swojego dziecka,
nie musi być bardzo pracochłonne, niekiedy wystarczy wykorzystać
dostępne w domu produkty oraz urządzenie do miksowania.
Jesień pełna smaku i witamin
Jesień to pora zbiorów wielu warzyw sezonowych, które warto wykorzystywać przygotowując posiłki i przetwory. Dynia, cukinia, kabaczek, burak, brokuły i kalafiory, a także wiele innych jesiennych warzyw są bogatym źródłem wielu składników mineralnych i witamin, niezbędnych szczególnie w chłodne, jesienne dni, gdy nietrudno o infekcje. Prezentujemy poniżej przepisy na zdrowe i rozgrzewające potrawy i desery, które przypadną do gustu całej rodzinie.